Prečo dodržiavať správnu vlhkosť a teplotu pri predlžovaní mihalnic?

Prečo dodržiavať správnu vlhkosť a teplotu pri predlžovaní mihalníc?

Správna vlhkosť a teplota v salóne je pri predlžovaní mihalníc veľmi dôležitá. Na rozdiel od iných profesií má totiž priamy vplyv na kvalitu práce a spokojnosť klientov.

 

Vlhkosť

Vlhkosť v salóne pri predlžovaní mihalníc by sa mala pohybovať okolo 50 %. Lepidlá na predĺžené  mihalnice totiž potrebujú k ich správnemu schnutiu vlhkosť, ktorú si berú zo svojho okolia. Pokiaľ je v salóne dostatočná vzdušná vlhkosť, berú si ju zo vzduchu, ak je však v salóne vlhkosť nižšia, môžu si ju brať z najbližšieho okolia, čo je vo väčšine prípadov pokožka klientky. To môže spôsobovať suchú pokožku očných viečok, začervenanie očí a ďalšie alergické prejavy.

Je teda nutné sledovať správnu vlhkosť v salóne pomocou vlhkomerov a prípadne ju dodávať špeciálnymi zvlhčovačmi.

Digitálny vlhkomer s teplomerom

 Zvlhčovač s farebným podsvietením

Teplota

Teplota v salóne je tiež dôležitá, a to nielen kvôli komfortu klientok, ktoré dlhšiu dobu nehybne ležia a tak im môže byť zima, ale predovšetkým pre udržanie správnej konzistencie, funkcie a trvanlivosti produktov. Väčšina lepidiel a ďalších produktov musí byť uchovávaná v chlade a suchu, v rozmedzí 5 - 25 °C bez výkyvov teplôt a mimo priameho slnečného žiarenia. Ak sú, predovšetkým lepidlá, výkyvom teplôt vystavené, ich konzistencia a vlastnosti sa zmenia, a tak bude ich nanášanie zložitejšie a predĺžené mihalnice vydržia aplikované oveľa kratší čas. Dôležité je lepidlá pred samotným používaním tiež dobre pretrepať. To, že aplikácia predĺžených rias musí byť vykonávaná iba ak má klientka zatvorené oči je samozrejmosťou.

Ak si nie ste istí, či dokážete výkyvom teplôt vo vašom salóne zabrániť, voľte predovšetkým v lete a v zime pri začiatku vykurovacej sezóny, lepidlá s odolnejším zložením. Dbajte aj na dodržiavanie dátumu spotreby a po jeho uplynutí už lepidlo nepoužívajte.

 Shaker na lepidlo

Lepidlo Sunny 10 ml